NAŠA FILOZOFIJA

Kakovost je pri AMSPORT® najvišja zapoved.
Made in Germany!
Z uporabo najkakovostnejših surovin so primesi izključene.
Izdelava poteka pod DPP (angl. GMP), DIN ISO standardom in IFS (International Food Standard) pogoji ter garantira izdelek najvišje neoporečnosti.
Izdelava izdelkov poteka izključno v Nemčiji.


AMSPORT® je brez doping substanc!
Redne kontrole v MOK (Mednarodni olimpijski komite), akreditiranem laboratoriju za analitiko dopinga
.

Športna prehrana AMSPORT® je primerna za športne aktivnosti, ki utrdijo telo na različne načine.
Priporočljivo je, da s prehrano in prehranskimi dodatki poskrbimo, da bo telo za primerno obremenitev dobilo optimalno količino prehranskih dopolnil.

Mark Warnecke - življenjepis

Rodil sem se 15. februarja 1970 v mestu Bochum.

Po vihravem otroštvu in osnovnošolskem obdobju sem dokaj hitro maturiral na srednji šoli.

 Leta 1990 sem pričel s študijem poslovne informatike. V tem času sem zbolel in kratkotrajno bivanje v bolnici je moje dotedanje zanimanje za medicino še poglobilo. Medicino sem sklenil tudi študirati.

Po uspešno zaključenem študiju sem se zaposlil v Ortopedski univerzitetni kliniki St. Josef Hospital Bochum in delal v timu profesorja Krämerja. Odgovoren sem bil za kirurški oddelek, ki je oskrboval ponesrečence.

Pridobil sem širok spekter znanj o ortopedski in nezgodni kirurgiji, predvsem pa jasno predstavo o stanju na tem področju oziroma vzrokih za poškodbe.

Od konca leta 2004 delam v timu zdravnikov nemške plavalne zveze, že od leta 1995 pa se intenzivno ukvarjam z optimizacijo prehrane in dietami.

 

 Mark Warnecke –  Figur- Wohlfülkonzept (Postavakoncept dobrega počutja)

Vedno več ljudi trpi zaradi prekomerne teže, v večini primerov je razlog v napačni prehrani in nezadostnem gibanju. Zato igra dietna prehrana v naši družbi vedno večjo vlogo. Obstajajo številne metode kako se znebiti odvečnih kilogramov, pa vendar se večina teh poskusov konča s t.i. jo-jo efektom, na žalost tudi takrat, kadar se ljudje diete strogo držijo. Jo-jo efekt pomeni, da se vsi kilogrami vrnejo. Zakaj se to tako pogosto dogaja?

Že zaradi moje lastne izkušnje sem to vprašanje želel razrešiti. Intenzivno sem se pričel ukvarjati z dietno prehrano, pri tem mi je  pomagalo znanje s področja športne prehrane. Razvil sem t.i. amformula® Diät- Konzept (izdelek amformula® dietni koncept) za nešportnike, ki želijo jo-jo efekt preprečiti.

Pod rubriko amformula® najdete vse informacije o prehranjevanju in dietnih izdelkih amformula®. Kot že rečeno je bil izdelek oz. koncept razvit predvsem za nešportnike, ki želijo shujšati, je pa v pomoč tudi tistim, ki se s športom ukvarjajo.

Da bi lahko pravilno razumeli delovanje diete, vam moram najprej predstaviti procese, ki se med hujšanjem odvijajo v telesu. Razložil bom podrobnosti in izvedeli boste, na kakšen način lahko dietni izdelek amformula® učinkuje. Telesu je lahko je odlična podpora pri dieti tudi takrat, ko ni nadomestek za obrok malice.

Izdelek amformula® je osnovan na visokovrednih aminokislinah, katerih lastnosti in načine delovanja si lahko preberete na naslednjih straneh.

Priporočila odmerkov in predloge receptov za pravilno dietno prehrano si lahko pridobite pod rubriko “Beipackinformation”.

Tudi lekarnarji, ki izdelek amformula® prodajajo oz. bi ga želeli prodajati, bodo pod rubriko “Lekarne” našli prodajne spodbude in napotek za naročilo posebne izložbene dekoracije.

 

amformula®  Figur- Wohlfülkonzept  (Postavakoncept dobrega počutja)

Izdelek je dosegljiv v vsaki nemški lekarni za 38,66€.

Izdelek amformula® Konzept sem razvil leta 2004. Namenjen je hitremu in učinkovitemu zmanjšanju telesne teže, ne da bi se pri tem počutili slabo in brez moči.

 

amformula® Konzept je namenjen nešportnikom.

Ko sem pričel z dieto, se s športom nisem več ukvarjal. Pravzaprav se do trenutka, ko sem sklenil shujšati s pomočjo visokovrednih posebnih aminokislin sploh nisem ukvarjal z nobenim športom in sem imel težak delovnik kot zdravnik na nezgodni kirurgiji v Bochumu. Nereden delovni čas, nočna služba in ob tem popolnoma nezdravi načini prehranjevanja so bili moj vsak dan.

Pametno bi bilo nekaj spremeniti.

Ko sta nezadovoljstvo in obremenjenost glede mojega telesnega stanja postala prevelika, sem sklenil shujšati. Že na začetku pa mi je bilo jasno nekaj: suh ne bom postal zaradi ukvarjanja s športom, hrana je tista, ki me redi.

 

Moralo bi biti enostavno

Štetje kalorij na dolgi rok zame ni predstavljalo rešitev. Preveč zamudno in preveč zapleteno. Strogih prepovedi ali ločevanja tudi nisem želel. Srečal sem veliko pacientov, ki so shujšali s programi štetja kalorij, ampak od nekega določenega trenutka ali pa po ponovnem poskusu enostavno niso več mogli shujšati. Telo se je prilagodilo lakoti in hujšanje je postalo neskončno težko. Uživanje zdrave, mešane prehrane - to je bila moja pot.

 

Motiviran s ciljem

Ko sem shujšal prvih 10 kilogramov, sem se ponovno počutil tako fit, da sem se znova začel ukvarjati s športom in kljub nadaljnji izgubi telesne teže leta 2005 osvojil naslov svetovnega prvaka na 50m prsno. Na koncu sem izgubil 21 kilogramov in od takrat se počutim fantastično.

Tudi pri plavalki državne reprezentance Sarah Poewe se je sprememba življenjskega stila močno odrazila. Sarah je v 5 tednih shujšala 8 kilogramov in na svetovnih prvenstvih plavala več kot sekundo bolje kot prej s svojo staro težo - in to kljub temu, da je bila med tekmovanjem še v fazi zmanjševanja teže.

 

Kako koncept deluje?

Popolnoma enostavno. Obstajata 2 fazi, faza zmanjševanja teže, v kateri shujšamo; in faza umiritve, počitka.

 

Faza zmanjševanja teže

V tej fazi vzamemo  4 do 6 jedilnih žlic amformula®, ki jih zaužijemo preko dneva v enakomernih časovnih razmakih.

Lahko jih vmešamo v vodo, lâhko mleko, čaj ali druge pijače – po želji, ali pa jih enostavno vmešamo v hrano tik pred serviranjem.

Zahvaljujoč kratkoverižnim sestavinam se v juhah brez težav raztopijo, odlično pa se pustijo vmešati med zelenjavo in številne druge jedi.

Temu konceptu primerne in okusne jedi opisujem tudi v moji kuharski knjigi "Die Warnecke Diät".

Enostavno si dopovejte: nič prepovedi. Sme se vse, le v pravilnih razmerjih.

Moj koncept zelo dobro deluje z vsemi “LOW CARB” modeli, pa tudi z LOGI metodo.

Pazljivi smo pri uživanju poznanih ogljikovih hidratov (riž, beli kruh, testenine), vendar ti niso prepovedani.

Dober zrezek ni skladen z dieto le, če si ga privoščimo skupaj z ogljikovimi hidrati bogatim belim kruhom ali dodano sladko kislo omako. Nasprotno pa nas bo zrezek s solato, kisom, oljem ali z nesladkanim nemastnim dresingom nasitil, škodoval pa ne bo.

 

Ne smete biti lačni!

V prvih dneh sprememba v prehranjevalnih navadah ni lahka, vendar ni nujno, da je tako. Na začetku se mora človek zavestno nekoliko prilagoditi na omejitev, nič drugega.

Nekaj nasvetov proti lakoti: pred jedjo popijte 2 dcl mineralne vode. Čez dan bi naj, ne glede na dieto, morali popiti vsaj 2l tekočine, najbolje mineralne vode. Če vas med obroki zagrabi lakota, si pomagajte z zelenjavo, saj ne vpliva toliko na nivo insulina. Dovoljeno je tudi sadje.

Lahko pa v vodo vmešamo 1 dodatno žličko amformula® in popijemo.

Sam na primer zvečer rad jem (vsak ima drugačen ritem).

V kliniki sem se preko dneva še nekako uspel racionalno prehranjevati, zvečer pa tega nisem zmogel.

Seveda pa obstaja nekaj preprostega, hitrega in zdravega, kar lahko skuhamo:

Repično olje segrejemo v voku ali kozici ter popečemo rezine piščančjih prsi. Začinimo. Popečene prsi vzamemo iz kozice ter na vročem repičnem olju popečemo zamrznjeno ali svežo zelenjavo. Začinimo po okusu in pričaramo nekaj omake – npr. zalijemo zelenjavo z juho in dodamo paradižnikovo mezgo in paradižnikova omaka je gotova. Tudi sojine omake so primerne. Sladko kislih se moramo izogibati.

Tako dobimo preprosto in ne s kalorijami bogato jed. 100g zamrznjene zelenjave ima med 35-40Kcal, kar pomeni, da jo ima 1kg okoli 350-450. Ob tej količini bo vsak sit.

Tako, veliko zabave in uspeha pri hujšanju z amformula®, Mark Warnecke